Mednarodno sodelovanje kot priložnost za profesionalni razvoj ravnateljev in strokovnih delavcev

Vabimo vas, da se nam pridružite na delavnici Mednarodno sodelovanje kot priložnost za profesionalni razvoj ravnateljev in strokovnih delavcev, ki bo potekala 23. 11. 2017 v prostorih CMEPIUS-a (Ob železnici 30a, 1000 Ljubljana).
Delavnico, ki jo najdete v katalogu KATIS izvajamo v sodelovanju s Šolo za ravnatelje. Delavnica je v prvi vrsti namenjena ravnateljem in pedagoškemu kadru tistih vrtcev in šol, ki ste bile manj uspešne na zadnjih razpisih programa Erasmus+ ali pa še nimate izkušenj s programom.
Mednarodno sodelovanje skozi različne projekte ponuja mnogotere priložnosti kakovostnega profesionalnega razvoja in pozitivne učinke, še posebej, če se smiselno umešča v cilje in delovanje zavoda. Izbirna vsebina je namenjena prikazu mednarodnega sodelovanja kot oblike profesionalnega razvoja ter njegovega vključevanja v razvojno in letno načrtovanje na ravni vzgojno-izobraževalnega zavoda skozi prizmo raznolikih možnosti, ki jih omogoča Cmepius (Erasmus+, eTwinning, Svet v učilnici). Poseben poudarek bo na nekaterih ključnih elementih izbire projektov za kakovostno umeščanje le-teh v dejavnost vzgojno-izobraževalnih zavodov. V delavnici bodo s konkretnim delom podane nekatere ključne usmeritve za prijavo, predstavljeni bodo kriteriji ocenjevanja prijav ter izpostavljene najpogostejše »napake« prijaviteljev.

Program:
9.30-11.00 Možnosti mednarodnega sodelovanja (Program Erasmus+: ključni ukrepi, prioritete, možnosti; e Twinning, Svet v učilnici)
11.00-11.15 Odmor
11.15-12.45 Umeščenost internacionalizacije v načrtovanje na ravni vzgojno-izobraževalnega zavoda
12.45-13.30 Odmor
13.30-15.00 Prijava na Erasmus+: postopek, kriteriji izbora, najpogostejše »napake« prijaviteljev

Za več informacij se lahko obrnete na e-naslov: urska.sraj@cmepius.si.

Toplo vabljeni k prijavi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja