Ustvarjalne sinergije+: povabilo na mreženje dobrih praks in ustvarjalnih idej

 

Center Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja – CMEPIUS in Motovila, Center za spodbujanje sodelovanja v kulturnih in ustvarjalnih sektorjih, v sodelovanju s partnerji iz Avstrije in Hrvaške vabita na skupni dogodek Ustvarjalne sinergije+, ki bo potekal v torek, 17. aprila 2018, v Muzeju novejše zgodovine Slovenije v Ljubljani. V središču dogodka bo mreženje dobrih praks in ustvarjalnih idej s programi Evropa za državljane, Ustvarjalna Evropa in Erasmus+ (skupaj z njegovo akcijo eTwinning), in sicer z namenom spodbujanja sodelovanja raznovrstnih organizacij v okviru različnih evropskih programov financiranja.

 

Vsaka projektna ideja s svojo vsebino naslavlja cilje izbranega programa, hkrati pa z nadgradnjo partnerstva in vsebine lahko naslavlja tudi prioritete drugega programa. Na dogodku bodo udeleženci, po predstavitvi dobrih praks projektov, ki naslavljajo področja kulture, izobraževanja in evropskega državljanstva, skozi interaktivno delavnico in sodelovanje nadgradili projektne ideje znotraj omizij ter jih oblikovali tako, da bodo naslavljali cilje enega ali več omenjenih programov. Priložnost za dodatno podporo medregionalnemu sodelovanju med sosedami – Slovenijo, Avstrijo in Hrvaško, tudi za pripravo in izvedbo evropskih projektov, pa bo predstavila še Zveza Alpe-Jadran.

 

Podrobnejše vabilo na dogodek, ki vključuje tudi program in kratke opise dobrih praks projektov, ki bodo na dogodku predstavljeni, najdete tukaj.

 

Rok za prijavo je četrtek, 12. april 2018 (do 17:00).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja