Delavnice za prijavitelje projektov programa Erasmus+

Vrtci, osnovne in srednje šole ter vsi ostali oblikovalci šolskega prostora v Sloveniji (Pedagoške fakultete, Republiški izpitni center, Zavod za šolstvo, nacionalne mreže različnih področij …), ki boste v letošnjem letu sodelovali na razpisu programa Erasmus+ vabljeni k udeležbi na delavnice za posamezne akcije, ki vam najbolj ustrezajo. Da bo odločitev lažja smo vam pripravili kratke opise akcij in datume izvedbe delavnic v spodnjem tekstu. Vse delavnice so brezplačne.

S pomočjo sredstev programa Erasmus+ lahko vaš vrtec, osnovna ali srednja šola pridobi mednarodne izkušnje in okrepi zmožnost delovanja na mednarodnem nivoju. Zaposlenim in učencem program omogoča vpogled v delovanje vrtcev in šol v tujini, izmenjave skupin učiteljev in učencev oziroma   ponuja priložnost udeležbe na različnih usposabljanjih širom Evrope. Znotraj programa obstaja več vrst akcij, ki ima vsaka svoj namen in posledično tudi različne oblike sodelovanja in pravil prijave. Za vsako akcijo bomo izvedli  pripravljalno delavnico na kateri vas bomo opolnomočili, da se boste laže spopadli z razpisnimi pogoji, prijavnico, pripravo projekta …

Akcija KA101 – individualne mobilnosti posameznikov

S pomočjo sredstev akcije KA1, ki je namenjena učiteljem, ravnateljem in ostalemu strokovnemu osebju, lahko preko obiska vrtca ali šole, kjer opazujete njihovo delo, pridobite nove ideje in navdih za svojo igralnico oz. učilnico. Poleg tega obstaja znotraj akcije KA1 možnost udeležbe na tisoče različnih usposabljanjih, ki zajemajo teme IKT, STEM, inkluzivno poučevanje, formativno spremljanje, sodobni načini poučevanja, jeziki in še mnogo več. V kolikor vas zanima tovrstno sodelovanje se lahko udeležite še zadnje delavnice, ki bo potekala 16. januarja ob 13. uri v prostorih CMEPIUS-a (Ob železnici 30a, pritličje).  Obvezna predhodna prijava preko spletnega obrazca, ki se nahaja tukaj.

Več informacij dobite pri Anji Dolžan – anja.dolzan@cmepius.si.

 

Akcija KA229 – partnerstva za izmenjavo med šolami

V okviru programa Erasmus+ KA2 poznamo posebno obliko sodelovanja, ki se imenuje Partnerstva za izmenjavo med šolami in vrtci. Ta tip projektov omogoča recipročno mednarodno izkušnjo tako osebju šol ter vrtcev kot tudi učencem/dijakom. V kolikor se želite skupaj s svojimi učenci poglobiti v posamezno temo, krepiti posamezna področja, okrepiti zmožnost sodelovanja v mednarodnih aktivnostih je to akcija, ki je primerna za vas.

Za lažjo prijavo projektov na razpis 2019 smo za vas pripravili tri ponovitve seminarja o temu tipu projektov in sicer:

S klikom na posamezno lokacijo se vam bo odprla možnost prijave preko elektronskega obrazca, ki je obvezna.

Več informacij dobite pri Katjuši Radinovič  – katjusa.radinovic@cmepius.si.

Akcija KA201 – Strateška partnerstva – Prenosi dobrih praks

Poudarek akcije ni zgolj na izmenjavi in tudi ne na intelektualnih rezultatih širšega pomena. Bistveno za akcijo je, da odhajate v tujino zelo ciljno, da veste katere teme vas zanimajo in kaj je tisto kar bi si želeli na svoji instituciji ali širše spremeniti, pogledati, dodelati, morda celo začeli nekaj novega. K prijavi vabljene različne nacionalne mreže, izkušene šole v mednarodnih projektih z jasno idejo in utemeljitvijo zakaj v tujino, kam v tujino in kaj bomo v tujini opazovali.

Delavnica bo potekala 18. 1. 2019 s pričetkom ob 9.30 uri, v prostorih CMEPIUS-a (Ob železnici 30a, pritličje).  Obvezna predhodna prijava preko spletnega obrazca, ki se nahaja tukaj.

Več informacij dobite pri Urški Šraj – urska.sraj@cmepius.si.

Akcija KA201 – Strateška partnerstva – Inovacijski projekti

Strateška partnerstva so akcija, ki je v prvi vrsti namenjena tistim deležnikom, ki sooblikujejo sistem šolskega prostora. Rezultati, ki bodo neposredna posledica delovanja mednarodnega partnerstva morajo biti inovativna ali za regionalno podoročje ali področje dela ter prenosljivo na končne deležnike, ki niso nujno del partnerstva. Pomembno je, da ima partnerstvo dostop tako do odločevalcev politik kot tudi do končnih uporabnikov, ki morajo biti vrtci, šole in njihovi zaposleni.

Delavnica bo potekala 18. 1. 2019 s pričetkom ob 9.30 uri, v prostorih CMEPIUS-a (Ob železnici 30a, pritličje).  Obvezna predhodna prijava preko spletnega obrazca, ki se nahaja tukaj.

Več informacij dobite pri Urški Šraj – urska.sraj@cmepius.si.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja