Projekt »ZAVIHAJMO ROKAVE – ZA LEPŠO ŠOLO«

Podjetje Merkur že nekaj let razpisuje projekt »ZAVIHAJMO ROKAVE – ZA LEPŠO ŠOLO« za notranjo in zunanjo ureditev ali obnovo šolskih prostorov. Vsako leto nudi 2 natečaja, jesenskega in spomladanskega. Na jesenskem natečaju je sodelovala tudi naša šola.

Naš opis projekta je izgledal takole: »… Imamo dolge široke hodnike, ki vodijo od prvih petih razredov pa vse do jedilnice. So kot prava dirkalna steza, po kateri učenci zelo radi tekajo. Prav zaradi tega smo razmišljali, da bi z nalepkami oblikovali prav posebno stezo (poligon). Poleg gibanja na različne načine, bi vključili tudi različne talne igre. Prav nam bi prišla tudi v času rekreativnih odmorov, saj če je slabo vreme ostanemo v učilnici, kjer pa se učenci, zaradi prostorne stiske težko gibajo.

Ne bi pa uredili le notranjosti šole, temveč bi prenovili tudi del zunanjosti. Naša šola ima namreč zunaj precej betonskih površin, odličnih za poslikavo. Tako kot bi v notranjosti nalepili različne talne nalepke, bi jih zunaj narisali z betonsko barvo. Nekaj jih že imamo vendar so zaradi vremenskih razmer dotrajane.«

In bili smo eni izmed srečnežev, ki so bili izbrani.

Sedaj pa veselo na delo. Najprej k iskanju in prebiranju idej, nabavi materiala, načrtovanju in izdelovanju. Na koncu pa še k lepljenju. Še dobro,da imamo toliko majhnih rok, ki bodo pomagale. Mi se že veselimo novih pisanih hodnikov, kakšni pa so le ti pred prenovo, pa si lahko ogledate na slikah.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja