School Education Gateway, evropska spletna platforma za šolsko izobraževanje

Ravnatelji, učitelji, vzgojitelji, snovalci politike, strokovnjaki in drugi nepedagoški delavci v šolstvu, ki vas zanimajo teme povezane z razvojem evropske šolske politike ter novi ukrepi na področju izobraževanja, vabljeni, da obiščete portal School Education Gateway.

Portal, na voljo tudi v slovenskem jeziku, je bogat vir strokovnih mnenj o šolstvu v Evropi, člankov, intervjujev, publikacij, učnega gradiva in priročnikov za delo v razredu. Na platformi boste našli dragocene informacije o priložnostih Erasmus+ v obliki kataloga tečajev, ponudb usposabljanj na delovnem mestu, priložnosti za izmenjavo ter ponudb za začetek sodelovanja v strateških partnerstvih Erasmus+ KA2.

Poleg tega portal ponuja brezplačne možnosti profesionalnega razvoja v sklopu spletnih tečajev Teacher Academy in spletnih seminarjev.

Naslednji brezplačni spletni tečaj z naslovom “Formative Assessment in Practice – Shaping Student Learning” bo potekal že 16. 3.–15. 4. 2020. Eksperti s področja vam bodo odgovorili na vprašanja kaj je formativno spremljanje, kako lahko takšna oblika ocenjevanja prispeva k boljšemu procesu učenja ter kako načrtovati aktivnosti, ki bodo vključevale formativno spremljanje. Prijave na seminar že potekajo tukaj.

V primeru, da vas zanimajo učinkovitejši načini podpre učencem oz. imate veliko učencev, katerih materni jezik ni učni jezik šole, vas vabimo k ogledu spletne strani European Toolkit for Schools z naborom uporabnih gradiv za učitelje, učence in starše.

Za priložnosti mednarodnega usposabljanja ni potrebno daleč od doma, izkoristite prednost spletnega izobraževanja in se povežite z eksperti z Evrope iz vašega domačega naslonjača.

One thought on “School Education Gateway, evropska spletna platforma za šolsko izobraževanje

  1. Jeni
    8. 10. 2020 at 11:21

    Zelo uporabna spletna stran.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja