Igra T-ball

Človeško telo je ustvarjeno za gibanje. Redna telesna dejavnost je eden najpomembnejših dejavnikov za ohranjanje zdravja in preprečevanja bolezni. Ugodni učinki redne telesne dejavnosti se kažejo tako pri telesnem kot tudi duševnem počutju.

Današnji otroci vse preveč sedijo, tako v šoli kot tudi doma, se premalo gibajo, v prostem času pa se ne družijo v skupinskih igrah.

T-ball je igra, ki je v osnovi namenjena otrokom od šestega do dvanajstega leta starosti, lahko pa tudi odraslim. Je ena redkih skupinskih iger, namenjenih deklicam in dečkom skupaj.

Glavno vodilo igre je sprostitev, gibanje in učenje osnovnih veščin baseballa.

V šoli pa jo lahko povezujemo tudi z različnimi predmeti in drugimi oblikami dela pri pouku. Tako jo uporabljamo za motivacijo urjenja poštevanke, priklica besed na določen prvi ali zadnji glas oziroma zlog v besedi. Izvaja se lahko na vsaki ravni površini v prostoru ali naravi. 

Z vsemi svojimi elementi igre je odlična osnova za katere koli športe. Poleg učenja športnih veščin, je namenjena navajanju na skupinsko delo in pridobivanju izkušenj za doseganje skupnih rezultatov.

Za samo igro potrebujemo poljubno veliko igrišče, pločevinasti koš, mehko žogo, plastični kij, stojalo za odbijanje žoge ter štiri baze.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja