Mesec požarne varnosti

Oktober je mesec požarne varnosti, zato smo si z otroki želeli ogledali gasilski dom Kranj. Ker v trenutno ogled ni bil možen, smo se prilagodili situaciji in izvedli aktivnosti kar v razredu, v šoli.

Sprehodili smo se po šoli, kjer smo si ogledali lokacije nameščenih gasilnih aparatov in suhih hidrantov. Nato smo si ogledali videoposnetek o evakuaciji. Po ogledu posnetka, smo se pogovarjali o pravilni in hitri evakuaciji, to je sledenje napisom, ki nam sporočajo najbližji varen izhod. Sledili smo označbam, zapustili šolo in se zunaj zbrali ob tabli za zbirno mesto.

Z učenci smo se nato napotili proti gasilskemu domu Kranj in ob poti opazovali hidrante in table za zbirno mesto pred različnimi stavbami. Od zunaj smo si ogledali gasilski dom in njegove garaže. Ko nas je opazil gospod gasilec, nam je odprl garažna vrata, da so si otroci lahko ogledali razna gasilska vozila. Prijazno je vklopil tudi zvočni signal in lučke na enem izmed vozil.

Učencem so se poučili o številki 112. Dan je bil za vse poučen in uporaben.

2 thoughts on “Mesec požarne varnosti

  1. Klavdija Prosenc Zemljič
    15. 10. 2020 at 21:16

    Odlično povzet dan dejavnosti in še enkrat dokazano, da učitelji zmoremo izpeljati marsikaj zanimivega tudi takrat, ko se zdi, da nič več ni mogoče.

  2. Helena
    20. 10. 2020 at 8:07

    Če nas ne omejuje korona, smo učitelji lahko tudi gasilci, kmeti, čebelarji … Pohvalno je, da znamo učencem približati življenje okoli nas. Še posebej manjši pa imajo radi gasilce, sirene, kamione in dvižno lestev. Tudi na naši šoli skoraj vsako leto izvedemo takšen dan in še vedno so bili učenci navdušeni. Čestitam za lepo izpeljan dan.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja