20 za 20

Vsem dobro znani bobnar Marko Soršak – Soki, ki s svojim projektom »20 za 20« razveseljuje otroke po slovenskih šolah, ne pozna predaha. Tokrat se je ustavil v Slovenskih goricah, natančneje v Benediktu, kjer je s svojim prihodom razveselil tako učence kot delavce šole.

Na OŠ Benedikt je potekal še en čisto navadni petek. Vendar ne za dolgo. Po malici je po šoli zadonela objava, da naj se prav vsi prisotni zberejo v športni dvorani. Tam pa jih je čakalo presenečenje. Oziroma celo več njih. Po glasbenem uvodu, za katerega so poskrbeli člani šolske glasbene skupine,  je vse prisotne pozdravil Soki in vsem skupaj razložil, da ima za njih nekaj daril, ki jih je vsem prisotnim, ob pomoči prostovoljcev, tudi razkril. Iz skritih kotičkov telovadnice so se tako pojavili nov ojačevalec za bas kitaro, električna kitara z ojačevalcem, pevski mikrofon in še veliko uporabnih glasbenih rekvizitov. Med prisotnimi na tribunah in med člani šolskega banda je završalo.

Med drugim pa je Marko vsem prisotnim povedal tudi marsikaj poučnega, jih nalezel s svojo pozitivno energijo in za konec še zaigral s šolskih bandom. Mentor le-tega pa je Sokija ob podpori bučnega aplavza proglasil za častnega člana šolske glasbene skupine.

Mag. Aljoša Bradač, ravnatelj šole, se je ob koncu zahvalil tako Marku Soršaku kot Klemnu Leopoldu, predstavniku Študentskega kluba Slovenskih goric, ki je projekt v sodelovanju s šolskim skladom finančno podprl. S pozitivnimi mislimi je vse navzoče pozdravil tudi župan Občine Benedikt mag. Milan Repič.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja