Popestrimo utrjevanje učne snovi z didaktičnimi igrami

Z didaktičnimi igrami načrtno izberemo in organiziramo vsebine, ki učence nezavedno vodijo k zastavljenemu cilju. Dejavnosti pomagajo pri različnih sposobnostih in učenju. Uporabimo jih lahko v različnih fazah učnega procesa. V podaljšanem bivanju jih uporabljamo v fazi utrjevanja. Z njimi učenci utrjujejo različna predmetna področja, pri tem pa razvijajo tudi socialne spretnosti.

Za izdelavo pogosto uporabim odpadni material. Učenci imajo prosto izbiro uporabe didaktičnih iger. Učencem pri vsaki novi igri dobro predstavim pravila, nato pa jih tudi praktično preizkusijo. Idejne zasnove poskušamo vedno črpati iz učencev in njihovega znanja, saj lahko z didaktičnimi igrami znanje utrdimo in nadgradimo.

4 thoughts on “Popestrimo utrjevanje učne snovi z didaktičnimi igrami

 1. Marjanca Frangež
  15. 10. 2020 at 19:53

  Spoštovani!
  Didaktične igre so zagotovo učinkovito sredstvo pri utrjevanju snovi. Delujejo na otroke izredno sproščujoče in tako nimajo občutka, da se ob igri učijo. Zanimivo se mi zdi, da jih izdelate iz odpadnih materialov in jih tako ponovno uporabite. Mogoče bi lahko bi tudi kako izdelali učenci čisto sami, ob vaši pomoči. Uspešno še naprej in veliko novih zamisli želim.

 2. 15. 10. 2020 at 21:08

  Didaktične igre izdelane iz odpadnega materiala so odlična izbira za popestritev pouka, jutranjega varstava in podaljšanega bivanja.

 3. Mateja
  17. 10. 2020 at 11:51

  Super ideje za popestritev pouka. V prvem razredu pridejo zelo prav tako pri usvajanju kot pri utrjevanju glasov in črk.

 4. Andreja Trobec
  17. 10. 2020 at 12:33

  Didaktične igre, ki jih sami naredite in so obenem še iz odpadnih materialov so odličen učni pripomoček, ki učence močno pritegne in se ob “igranju” tudi veliko naučijo. Oblikovanje materialov in priprava vsega gradiva ter ustrezno hranjenje pa je ključnega pomena, da se ne vse porazgubi in pomeša. V oblikovanje iger lahko vključite tudi učence, starejše učence pri interesni dejavnosti ipd. Vaš material je lepo izdelan. Uspešno delo še naprej.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja