RASTOČA KNJIGA NA OŠ DRSKA

Na OŠ Drska že osmo leto zapored poteka projekt Rastoča knjiga.

Naslov letošnje teme projekta je Poklicani v poklic, cilji pa so, da učenci spoznajo različne poklice in s tem tudi različne poti, ki jih bodo lahko ubrali v svoji prihodnosti. Poleg tega bodo v sklopu projekta lahko spoznali, da so ljudje, ki opravljajo različne poklice, nepogrešljivi v našem vsakdanu, zato je treba spoštovati vsako delo in vsakega človeka, ne glede na to, s čim se ukvarja. Za nas, delavce šole, pa je cilj letošnjega projekta, da evalviramo svoje delo in se ob tem zamislimo, kakšen je naš prispevek k razvoju otrok, ki so nam zaupani.

Na šoli bodo do 12. februarja potekale različne dejavnosti, preko katerih bomo realizirali cilje projekta. V dneh od 12. 10. do 14. 10. 2020 se bodo odvijali dnevi dejavnosti na temo poklicev, povezali pa jih bomo še s stoto obletnico novomeške pomladi, projektom Pogum in drugimi projekti, v katere je vključena šola. Razpisana sta tudi likovni in literarni natečaj za učence in učitelje.

V 2. razredu nas je obiskala kamišibajkarica dr. Urša Lamut.
Predstavila se je s pravljico, katere avtorica je ona sama. Učenci so ob tem spoznali poklic pisatelja oziroma pisateljice.
Ilustratorka pravljice je Gea Gerstenhofer. Učenci so spoznali tudi njen poklic.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja