Zmajev karneval

Naša šola že nekaj let zapored sodeluje na projektu Zmajev karneval. Na letošnjem karnevalu so bili osrednja tema pravljični junaki. V projekt smo bili vključeni trije učitelji in učenci, ki so v šolskem letu 2019/20 obiskovali Lutkovni krožek.

Lansko šolsko leto je bila navdih za izdelavo maske pravljica z naslovom Čebelica Meli, avtorice Isabelle Maquoy. Pravljica govori o pogumni čebelici, ki si je dovolila zapustiti panj brez dovoljenja. Na poti je na pustolovsko čebelico prežalo veliko nevarnosti, a se je vsem uspešno izognila. O svojih dogodivščinah je nato pripovedovala ostalim čebelam in jih navdušila, da so tudi same zapustile svoj panj in odletele v novo, boljše življenje.

Naše glavno vodilo za izdelavo pustne maske je bilo, da učenci čim bolj samostojno izdelajo svoj kostum. Učitelji smo nakupili potreben material in nato smo se skupaj z učenci lotili dela. Ustvarjali smo v času lutkovnega krožka in v času podaljšanega bivanja. Tako učenci kot tudi učitelji smo med delom uživali, se sprostili. Ustvarjanje smo popestrili s poslušanjem glasbe in s plesom čebelic, s katerim smo se predstavili  na Kongresnem trgu.

Učitelji in učenci se že veselimo prihodnjega karnevala.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja