Tedni eTwinning 2021

Tedni eTwinning so letos posvečeni temi medijske pismenosti in dezinformiranosti. Potekali bodo od 1. 9.– 28. 10. 2021, v tem času pripravljamo za vas strokovne pogovore, projektne sejme in srečanja za izmenjavo dobrih praks, ki vam bodo v pomoč pri pripravi kakovostnih projektov.

Aktivnosti bodo potekale v naslednjih oblikah:

1. Shema podpore
S shemo podpore bomo novince in manj izkušene v eTwinningu spodbudili k pripravi in registraciji kakovostnih projektov na temo medijske pismenosti in dezinformacij.

1. 9. bomo smo objavili razpis za vse eTwinnerje, ki bi želeli sodelovati z mentorji in ki bi radi pripravili nov projekt. Vas zanima? Do 17. 9. se lahko prijavite tukaj. Delo mentorjev in udeležencev kampanje se bo začelo 20. 9. in bo trajalo do 28. 10. Več informacij boste prejeli po elektronski pošti, ko vam bo dodeljen mentor.

2. Spletni seminarji
Spletni seminarji so srečanja v živo, ki jih vodijo strokovnjaki področja in na katerih se lahko strokovno spopolnjujete in razpravljate s kolegi. Teme spletnih seminarjev so povezane z letošnjo temo, ki se nanaša na medijsko pismenost in dezinformacije. Seznam prihajajočih seminarjev:

  • Ponedeljek, 11. oktober 2021: Spletni seminar eTwinning s komisarjem Gabrielom, Judit Polgar in projekti eTwinning o šahu v izobraževanju.
  • Torek, 19. oktober 2021: Spletni seminar eTwinning s Hišo evropske zgodovine o razstavi “Fake For Real, Zgodovina ponarejanja in poneverjanja”.
  • Četrtek, 21. oktober 2021: Spletni seminar eTwinning s Hišo Anne Frank o medijski pismenosti.

3. Dobre prakse
Na srečanja, kjer bomo predstavili dobre prakse, bomo povabili predstavnike uspešnih projektov eTwinning, da spregovorijo o svojih izkušnjah v mednarodnem sodelovanju:

  • Torek, 5. oktober 2021: Dobre prakse – 1. srečanje
  • Četrtek, 14. oktober 2021: Dobre prakse – 2. srečanje

Več o pobudi Tedni eTwinning najdete tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja