Jezikovni projekt eTwinning: »UN MUNDO MEJOR EMPIEZA…CONMIGO«

Evropski dan jezikov praznujemo že 20 let!

Pridružite se nam pri praznovanju jezikovne in kulturne raznolikosti, ki poteka vsako leto 26. septembra. Za navdih vas vabimo, da si ogledate primer dobre prakse jezikovnega projekta eTwinning, ki je potekal na Gimnaziji Ravne na Koroškem, kjer so zasnovali medpredmetno obarvan in v kurikul vpet e Twinning projekt z naslovom Un mundo mejor empieza…conmigo, v katerem je sodelovalo šest šol iz Španije, Italije, Portugalske, Belgije in Slovenije.

Projekt je spodbudil dijake k nadgrajevanju znanja španskega jezika ter k osebnostni in socialni rasti na inovativen in z digitalno tehnologijo podprt način. Osnova projektnih aktivnosti je bilo pet osebnostnih dimenzij po modelu OCEAN. Glavne teme, ki so jih dijaki raziskali, so bile tako povezane z demokratično udeležbo, strpnostjo in veščinami za razvoj oseb v 21. stoletju. Ob tem so razvijali tudi kritično mišljenje, skupinsko delo ter kreativnost. Dijaki so bili aktivno vključeni v projektne aktivnosti (vključevanje v razprave, izdelava gradiv, vprašalnikov, video posnetkov, besedil, člankov, dokumentarnih filmov) v okviru mednarodno mešanih ekip. IKT-orodja so bila pri tem zelo dobro vključena v aktivnosti projekta in so omogočila sodelovalno delo na daljavo.

Projekt je deloval tudi v času pandemije, spletna učilnica TwinSpace je bila v času zaprtja šol prepoznana kot inovativen prostor, ki je zelo primeren za učenje in šolanje na daljavo. Projekt, ki je prejel nagrado zlati kabel v starostni kategoriji 16-19 let, je koordinirala Petra Podstenšek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja