Podeljene so evropske nagrade eTwinning 2022

Z veseljem razglašamo letošnje prejemnike najprestižnejše nagrade eTwinning, evropske nagrade za leto 2022, ki je bila podeljena v 5 različnih starostnih in posebnih kategorijah.

Med njimi je tudi 𝗢𝗦̌ 𝗣𝗿𝗲𝘀𝗸𝗮, 𝗸𝗶 𝗷𝗲 𝗹𝗲𝘁𝗼𝘀 𝗽𝗿𝗲𝗷𝗲𝗹𝗮 𝗻𝗮𝗴𝗿𝗮𝗱𝗼 𝘇𝗮 𝗽𝗿𝗼𝗷𝗲𝗸𝘁 𝗦𝗔𝗚𝗘: 𝗦𝗼𝗹𝘂𝘁𝗶𝗼𝗻𝘀 𝗔𝗴𝗮𝗶𝗻𝘀𝘁 𝗚𝗿𝗲𝗲𝗻𝗵𝗼𝘂𝘀𝗲 𝗘𝗳𝗳𝗲𝗰𝘁 (𝗘𝗿𝗮𝘀𝗺𝘂𝘀+), 𝘃 𝗸𝗮𝘁𝗲𝗴𝗼𝗿𝗶𝗷𝗶 » 𝗜𝗡𝗜𝗧𝗜𝗔𝗟 𝗩𝗢𝗖𝗔𝗧𝗜𝗢𝗡𝗔𝗟 𝗘𝗗𝗨𝗖𝗔𝗧𝗜𝗢𝗡 𝗔𝗡𝗗 𝗧𝗥𝗔𝗜𝗡𝗜𝗡𝗚«, saj je v projektu Erasmus+ sodelovala s srednjo strokovno in poklicno šolo iz Francije.

Projekt je naslovil aktualno temo varstva okolja. Učence je uvedel v temo globalnega segrevanja in podnebnih sprememb in jih opozoril na pereče težave na katere glasno opozarjajo različni znanstveniki. Žal prihajajo dejstva o podnebnih spremembah v medije, predvsem na družbena omrežja, brez znanstvene podlage. Učenci so zato pristopili k raziskovanju podnebnih sprememb na znanstven način, s pomočjo poglobljene analize problematike. Spoznali so, da je globalno segrevanje predvsem posledica izpustov toplogrednih plinov, povezanih s človekovimi dejavnostmi. Projektni partnerji so v času projekta izvajali poskuse o učinku tople grede in merili emisije toplogrednih plinov.

Spletna učilnica projekta TwinSpace.

Čestitke vsem prejemnikom evropske nagrade eTwinning 2022 in drugouvrščenim.

Obajva zmagovalcev na portalu eTwinning.