MINUT NAPOJ II

Vabilo za učitelje matematike, informatike (računalništva) , naravoslovja, umetnosti in tehnike ali na kratko MINUT predmetov.

V prvem tednu julija začenajmo z novo izvedbo projekta MINUT NAPOJ II.  Gre za to, da poskušamo vzpostaviti okolje za sodelovanje med učitelji.  V projektu bomo izdelali primere dobre prakse prepletanja  predmetov matematike, informatike (računalništva) , naravoslovja, umetnosti in tehnike ali na kratko MINUT. Glavni cilj projekta ustvariti okolje, ki bo omogočalo aktivno sodelovanje med učitelji, ki želijo učence in dijake pobliže seznanjati s prepletenostjo področij MINUT.


Najpomembnejše:  Projekt se prične se z julijsko delavnico (torek 4. 7. – petek 7. 7. na UL FRI v Ljubljani; prenočišče in prehrana sta zagotovljena – a za to potrebujemo vašo prijavo!), kjer bomo predstavili in pripravili gradiva za pouk.  Prijave najkasneje do  8. junija na e-naslov [email protected]


Nekaj več o projektu   

Tema letošnjega projekta je »Od problema do programa«. V projektu bomo izdelali primere dobre prakse prepletanja  predmetov matematike, informatike (računalništva) , naravoslovja, umetnosti in tehnike ali na kratko MINUT. Glavni cilj projekta ustvariti okolje, ki bo omogočalo aktivno sodelovanje med učitelji, ki želijo učence in dijake pobliže seznanjati s prepletenostjo področij MINUT. 

Glavni cilj projekta je ustvariti okolje, ki bo omogočalo aktivno sodelovanje med učitelji, ki želijo učence in dijake pobliže seznanjati s prepletenostjo področij MINUT. Prikazati, kako lahko dosežemo sodelovanje pri poučevanju različnih predmetov tako, da razvijamo temeljna znanja vseh vkjljučenih predmetov,   

Projekt ima dva osnovna cilja: vsebinskega (razvoj gradiv) in družbenega – želimo ustvariti trdnejšo skupnost učiteljev RIN (angl. CoP – community of practice)

Projekt se prične se z julijsko delavnico (torek 4. 7. – petek 7. 7. na UL FRI v Ljubljani; prenočišče in prehrana sta zagotovljena – a za to potrebujemo vašo prijavo!), kjer bomo predstavili in pripravili gradiva za pouk.

Najkasneje do  8. junija na e-naslov [email protected] pošljete naslednje:

 1. Vaše Ime in priimek, e-naslov, področje (matematika, računalništvo, fizika, biologija, kemija, …) in VIZ.
 2. Če je le možno (ni pa pogoj):
  Ime in priimek sodelavke/sodelavca s področja MINUT/STEAM, s kateri bi sodelovali, njegov e-naslov, področje (matematika, fizika, biologija, kemija, …) in VIZ.
 3. Podatek ali vi oziroma sodelavka/sodelavec potrebujete prenočišče.
 4. Opis problema X (zaželeno, a neobvezno, lahko tudi več idej!). Zakaj gre:
  Nosilna tema razvoja gradiv bo proces, ko vzamemo nek problem iz X (fizika, kemija, matematika …) in ga rešimo s pomočjo računalniške znanosti. Torej od stvarnega problema naredimo računalniški/informacijski problem in ga rešimo z algoritmom. Tega potem kodiramo v izbranem programskem jeziku, a poudarek bomo dali na modeliranju in načrtovanju algoritma. S tem bomo poskrbeli za preplet temeljnih znanj vede X s temeljnimi znanji RIN.    

 V primeru nejasnosti nam pišite na  [email protected]. Vnaprej se veselimo vašega odgovora!

Irena Nančovska Šerbec, Andrej Brodnik, Rok Capuder, Matija Lokar

2 thoughts on “MINUT NAPOJ II

 1. Zdenka Candellari
  22. 6. 2023 at 13:04

  Spoštovani,
  zanima me, če je še možna prijava na vaš projekt? Sem učiteljica Fizike in kemije v OŠ in bi me zanimalo, kar ponujate.
  Hvala za odgovor.

  1. Matija Lokar
   22. 6. 2023 at 13:10

   Vabljeni! Bi pa prosili, če čimprej (ker urejamo potrebno glede prenočišč, prehrane, prostora …) v skladu z zapisanim pri novici pošljete ustrezne podatke!

   Več informacij o samem projektu je na http://naslokar.fmf.uni-lj.si/FMF/MINUT-NAPOJ/MINUT-NAPOJ-predstavitev.html

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja