MINUT NAPOJ II

V prvem tednu julija leta 2023 smo začeli z novo izvedbo projekta MINUT NAPOJ II.  Poskušali smo vzpostaviti okolje za sodelovanje med učitelji.  V projektu smo izdelali primere dobre prakse prepletanja  predmetov matematike, informatike (računalništva) , naravoslovja, umetnosti in tehnike ali na kratko MINUT. Glavni cilj projekta je bil ustvariti okolje, ki bo omogočalo aktivno sodelovanje med učitelji, ki želijo učence in dijake pobliže seznanjati s prepletenostjo področij MINUT.

Projekt se je pričel z julijsko delavnico (torek 4. 7. – petek 7. 7. na UL FRI v Ljubljani), kjer so bila predstavljena in pripravljena gradiva za pouk.  Prijave so potekale do  8. junija na e-naslov [email protected]


Nekaj več o projektu   

Tema letošnjega projekta je bila »Od problema do programa«. V projektu smo izdelali primere dobre prakse prepletanja  predmetov matematike, informatike (računalništva) , naravoslovja, umetnosti in tehnike ali na kratko MINUT. Glavni cilj projekta je bil ustvariti okolje, ki bo omogočalo aktivno sodelovanje med učitelji, ki želijo učence in dijake pobliže seznanjati s prepletenostjo področij MINUT. 

Glavni cilj projekta je bil ustvariti okolje, ki bo omogočalo aktivno sodelovanje med učitelji, ki želijo učence in dijake pobliže seznanjati s prepletenostjo področij MINUT. Prikazati, kako lahko dosežemo sodelovanje pri poučevanju različnih predmetov tako, da razvijamo temeljna znanja vseh vkjljučenih predmetov,   

Projekt je imel dva osnovna cilja: vsebinskega (razvoj gradiv) in družbenega – želimo ustvariti trdnejšo skupnost učiteljev RIN (angl. CoP – community of practice)

Irena Nančovska Šerbec, Andrej Brodnik, Rok Capuder, Matija Lokar

Komentarji

 1. Zdenka Candellari
  22. 6. 2023 at 13:04

  Spoštovani,
  zanima me, če je še možna prijava na vaš projekt? Sem učiteljica Fizike in kemije v OŠ in bi me zanimalo, kar ponujate.
  Hvala za odgovor.

  1. 22. 6. 2023 at 13:10

   Vabljeni! Bi pa prosili, če čimprej (ker urejamo potrebno glede prenočišč, prehrane, prostora …) v skladu z zapisanim pri novici pošljete ustrezne podatke!

   Več informacij o samem projektu je na http://naslokar.fmf.uni-lj.si/FMF/MINUT-NAPOJ/MINUT-NAPOJ-predstavitev.html

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja