MILJA za inkluzijo – okrogla miza

Center Janeza Levca Ljubljana in Škola za osnovno i srednje obrazovanje “Milan Petrović” sa domom učenika uspešno zaključujeta projekt Erasmus+ – mala partnerstva z naslovom Milan in Janez za inkluzijo oz. MILJA za inkluzijo.

Tekom 2 let projekta sta obe šoli, ki vsaka v svoji državi predstavljata eno izmed najstarejših, največjih in obenem najbolj izkušenih specializiranih izobraževalnih institucij, izvedli številne aktivnosti. Konkretno so v okviru projekta izpeljane izmenjave učencev in strokovnega osebja obeh šol. Izkušnje, znanja, ideje in spoznanja bi partnerja želela deliti in zato organizirata vsaka v svoji državi okroglo mizo, ki ji bo kasneje v letošnjem letu sledila še spletna zaključna konferenca.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite na pogovoru z učitelji in učenci, ki bo potekal v petek, 22. septembra 2023 v Športnem centru Triglav. Prijave na okroglo mizo zbiramo na naslednji povezavi.

Okrogla miza, ki se prične ob 12h in traja največ uro, bo namreč zaokrožila predhodno dogajanje v športnem centru, kjer Center Janeza Levca skupaj z Društvom za kulturo inkluzije in Športno zvezo Ljubljana organizira že 17. mednarodni športno družabni (inkluzivni) dogodek Bodi športnik – Igraj se z mano. Dogodek vsako leto zaznamujejo številni turnirji, delavnice, igra, sodelovanje, druženje in duh “fair play” tako da ste dobrodošli, da tudi sami začutite edinstvenost tega srečanja, ki pa bo trajalo od 9h do predvidoma 11h. Več o samem dogodku pa na spletni strani.

V luči športno obarvanega dne bomo na okrogli mizi predstavili tudi dva Erasmus+ projekta, v katerih sodelujejo tudi učitelji športne vzgoje CJL in sta namenjena večjemu vključevanju preko športa.