🌟🎨 Od virtualnega do resničnega – Razstava malih umetnikov iz Vrtca Mavrica Brežice! 🎨🌟

Z veseljem vam sporočamo, da smo našo Virtualno 3D galerijo, ki je bila rezultat zahtevnega dela in ustvarjalnih aktivnosti naših predšolskih otrok, starih 5 – 6 let, ter njihovih mentorjev v okviru projekta B-RIN pod okriljem Pef Koper, prenesli tudi v fizično obliko! K sodelovanju smo povabili Knjižnico Brežice, ki se je vabilu velikodušno odzvala. Hvala vsem, ki ste nam pomagali pri postavitvi naše razstave!

Naša pustolovščina se je začela s sprehodom skozi mesto Brežice, kjer je vsak otrok posnel eno fotografijo pokrajine, znamenitosti, predmeta ali živali – tistega, kar jih je v tistem trenutku najbolj nagovorilo. Te fotografije smo nato razvili v bližnjem foto studiu, pri čemer so so otroci naučili, kako digitalne naprave lahko izmenjujejo podatke, če so povezane med seboj. Po vrnitvi v vrtec so otroci prejeli svoje fotografije in jih poskušali čim bolj podobno upodobiti na risalni list z ogljem v svinčniku.

Z uporabo spletnega orodja ART STEPS so naši mali umetniki skupaj s strokovnimi delavci ustvarili virtualno 3D galerijo. Zdaj pa smo v sodelovanju s Knjižnico Brežice ta čudovita dela prenesli tudi v fizično obliko in danes otvorili razstavo v knjižnici! 📚🏛️

Na razstavi si lahko ogledate njihove digitalne fotografije iz mesta Brežice in čudovite risbe, ki so nastale s tehniko oglja.

Pri tej dejavnosti smo sledili naslednjim ciljem:

-Seznanjanje otrok z uporabo digitalnih orodij za ustvarjanje in učenje, ne le za zabavo.
-Kreativna uporaba digitalnih naprav.
-Razumevanje izmenjave podatkov med povezanimi digitalnimi napravami.
-Spoznanje, da nam internet omogoča stik z nekom ali nečim, kar ni fizično prisotno.
-Otroci primerjajo realno in virtualno razstavo.
Vabimo vas, da obiščete našo razstavo v Knjižnici Brežice in se nam pridružite v svetu ustvarjalnosti naših otrok. Prepričani smo, da vas bodo njihove umetnine navdušile! 🌍📸🖼️

🔗 [Povezava do Virtualne 3D Galerije]

20240618 092915
logo B RIN projekt barvni1 1 1024x81 3