Osebna izkaznica učitelja / e-listovnik

Listovnik.sio.si, ki ga poganja Mahara je storitev, ki se je uvedla znotraj projekta E-šolstvo in nadgradila v projektu E-šolska torba.

Spletna aplikacija Mahara je namenjena oblikovanju elektronskega listovnika učenca in/ali učitelja oz. zaposlenega. Sestavljena je iz mnogih funkcionalnosti, ki učencu omogočajo tako oblikovanje samopredstavitve  (npr. objava oz. deljenje z drugimi življenjepisa, bloga, datotek itd) kot tudi načrtovanje, spremljanje in evalvacijo lastnega procesa učenja in dosežkov. Aplikacija torej omogoča tako oblikovanje predstavitvenega elektronskega listovnika (showcase ePortfolio), kot razvojnega elektronskega listovnika (reflective, developmental ePortfolio). Slednje omogoča zavihek Moje učenje.

Ime, ki v jeziku Te Reo Maori pomeni “misliti” ali “pomisliti”, odraža predanost sodelavcev projekta, da ustvarijo program, ki bo osredotočen na uporabnikovo vseživljenjsko učenje in razvoj, kot tudi prepričanje, da tehnoloških rešitev ne moremo razviti brez upoštevanja pedagogike in pravil.

Povezava na e-listovnik.

e-listovnik_1

etorba