Spletišče SIO

Slovensko Izobraževalno omrežje (SIO) je dinamično spletišče, v katerem se združujejo aktivnosti in vsebine, ki so v pomoč ali infomacijo vsem sodelujočim v izobraževalnem sistemu, veliko koristnega pa najdejo tudi drugi uporabniki.

Spletišče je uporabniku prijazno ter prilagojeno mobilnim aplikacijam. Oblikovno sledi sodobnim smernicam, po funkcionalnosti pa je enostavno za uporabo. Vanj lahko dodajajo vsebine, video prispevke in fotografije vsi, ki so na spletišču registrirani.

Spletišče ponuja različne vsebine v jezičkih:

Imena jezičkov so dovolj zgovorrna, da obiskovalce in registrirane uporabnike peljejo v pravo smer.

Novice so sistem obveščanja o vsem, kar se dogaja v slovenskem izobraževalnem sistemu pa tudi širše po svetu, v kolikor uredniki ocenijo, da je dovolj zanimivo.

Izobraževanje ponuja informacije o strokovni in osebnosti rasti učiteljev, povezave do izobraževalnih vsebin, katalogov izobraževanj Zavoda RS za šolstvo, Arnesovih delavnic, konferenc in aktualnih novic s področja izobraževanja ter koledar izobraževalnih aktivnosti. Spletišče se polni samodejno, glede na razpisane dogodke v ustreznih spletnih učilnicah.

V jeziček Podpora so postavljeni opisi programov, ki jih lahko izbiramo glede na jezik, operacijski sistem, namen…, inoformacije o antivirusnih programih, Microsoftovi licenčni opremi, sprehodimo pa se lahko tudi skozi arhiv e-gradiv.

V Skupnostih je stičišče spletnih učilnic študijskih skupin, izobraževalnih zavodov in drugih izobraževalnih institucij. Mesto najdejo tudi spleten učilnice az izvajanje večjih izobraževanj in krajših delavnic.

Med Projekti so opisani preteki in aktualni projekti, dodajane pa so tudi novice o uspehih in dogajanjih v projektih.

V jezičku Zakonodaja Eurydice Slovenija skrbi za zbirko predpisov s področja izobraževanja in tistega dela zakonodaje, ki je lahko izobraževalnim ustanovam in posameznikom v korist. Najdemo arhiv predpisov, tudi po področjih in skupinah, novosti iz zakonodaje, pojasnila, objave iz Uradnega lista in podobno.

etorba