Video prenosi v živo

Spletni video prenosi v živo ali live video streaming (pretočni video) omogočajo enosmerni prenos žive slike in zvoka v splet. Za ta namen se lahko uporabi navadna spletna kamera, prenosna kamera, ki je priključena na osebni računalnik ali mobilni tlelefon oz. tablica. S pomočjo brezplačnega programa se vzpostavi povezava z Arnesovim strežnikom za pretočni video, ki poskrbi za pretvorbo slike in zvoka v primerno obliko za prenos in ogled na spletu. Uporabniki lahko prenos v živo spremljajo na Arnesovem video portalu ali na spletni strani organizacije.

Prenos v živo se lahko tudi posname in je na voljo za kasnejši ogled na zahtevo.

Prenosi v živo ali “live streaming”, so namenjeni vsem upravičenim organizacijam in posameznikom, ki bi želeli svoje dogodke v živo prenašati na splet. Uporaba je enostavna in brezplačna. Zadostuje že poljubna spletna kamera, prenosna kamera ali telefon oz. tablica in brezplačni program, ki se poveže na Arnesov strežnik za pretočni video. Le-ta poskrbi za ustrezno pretvorbo in objavo na spletu. Prenos v živo lahko s pomočjo “embed” kode objavite tudi na lastni spletni strani. Celoten postopek je avtomatiziran.

Najprej je potrebno na Arnes video portalu ustvariti kanal za prenos v živo. Nato z ustreznim programom začnete s prenosom.

Več o izvedbi na Arnes – video prenosi v živo.

streaming-shema-crop